Eerder posten we al een pizza zonder kaas, nu ook zonder tomaat! De green pizza heeft pesto-doperwtenspread als basis en is verder belegd met champignons en gerookte tofu. Lekker even iets anders! Enjoy!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 100 gram champignons
- 100 gram gerookte tofu
- 1 el olijfolie
- 2 (glutenvrije) pizzabodems
- 6 el pesto-doperwtenspread
- 1 rode puntpaprika
- 10 zwarte olijven in plakjes
- 12 kapperappeltjes (of 2 el kappertjes)
- 2 el edelgist
- 2 el pijnboompitten
- handje rucola
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in partjes en de tofu in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons en tofu in ca. 5 minuten lichtbruin. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de pizza met de spread. Snijd de paprika in reepjes. Leg de paprika, champignons en tofu op de pizza en verdeel hier olijven en kappertjes over. Strooi er als laatste de edelgist en pijnboompitten over. Bak de pizza's ca. 10 minuten in de oven (kijk voor de exacte tijd op de verpakking van de bodems). Haal de pizza's uit de oven en leg er wat rucola op.
Reactie plaatsen
Reacties