Rode curry

We hebben weer een heerlijk Aziatisch gerecht voor jullie. Rode curry met tofu en veeeeel veggies! Het is zoveel lekkerder om de currypasta zelf te maken dan uit een potje te halen, echt try it!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 stengel limoengras
  • 3 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 1 tl kaneel
  • 150 gram passata
  • 300 gram tofu
  • 1 paprika
  • 1/2 broccoli
  • 1 klein blikje bamboescheuten (ca. 100 gram)
  • 150 gram bruine rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • 1 limoen
  • 1 lente-ui
  • een paar takjes koriander
  • 1 handje taugé
  • 1 handje cashewnoten

Bereidingswijze

We beginnen met het maken van een rode curry pasta. Verwijder de zaadjes van de rode peper en schil de ui. Snijd de rode peper, gember, knoflook en ui grof en limoengras heel fijn.  Gebruik een goede blender of staafmixer en meng de ingrediënten met de sojasaus, kaneel en passata tot een gladde massa. Snijd de tofu in plakken van een centimeter. Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin. Meng er 1 el van de curry pasta door en zet het vuur uit. Snijd de paprika en broccoli  in stukjes. Verhit olie in een wok en bak de paprika en broccoli tot ze beetgaar zijn. Voeg de bamboescheuten en rode curry pasta toe en verwarm nog even goed. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe en laat het gerecht nog 4 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in plakjes. Serveer de rijst met de currysaus en de tofu. Garneer met een partje limoen, koriander, lente-ui, taugé en cashewnoten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.