Dit recept is echt heeeeel lekker! Je maakt het gerecht met onze quinoa-kikkererwten falafel. Eet de broodjes als de falafel nog warm is, dan komen de smaken extra goed tot recht. In plaats van een pita, kan je ook een heerlijke bowl maken met bijvoorbeeld quinoa of bloemkoolrijst.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 gram quinoa-kikkererwtenfalafel (zie recept)
- 1/2 bloemkool
- 1 grote rode biet
- 1 rode ui
- 4 el vegan mayonaise
- 1 el tahin (sesampasta)
- 1 tl ahornsiroop (of agavesiroop)
- 1 el water
- 1 tl limoensap
- een snufje zwarte peper
- 4 (glutenvrije) (volkoren) pitabroodjes
- een handje granaatappelpitjes
- een takje koriander
Bereidingswijze
Voor de bereiding van de falafel, zie recept. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de biet in blokjes en de ui in ringen. Rooster de groente ca. 15-20 minuten in de oven tot ze mooi bruin kleuren. Bak de laatste 5 minuten de pitabroodjes mee. Maak ondertussen de tahini mayo door de mayonaise te mengen met de tahin, ahornsiroop, water, limoensap en peper.
Serveer de broodjes met falafel, geroosterde groente, granaatappelpitjes en de tahini mayo. Garneer met verse koriander.
Reactie plaatsen
Reacties