De lekkerste en echte falafel maak je met gedroogde kikkererwten. Je moet deze wel een aantal uren laten weken. Ongeveer 8 uur, ofwel een nachtje is meestal prima. Onze falafel is hoog in eiwitten en vezels en is super smaakvol. Je kunt de falafel gebruik in een bowl of met pitabroodjes, geroosterde groente en tahini mayo.
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gram gedroogde kikkererwten
- 70 gram quinoa
- 10 gram verse bieslook
- 2 takjes verse koriander
- 1 lente-ui
- 1 tl kurkuma
- een snufje peper en zout
- 2 el olijfolie of zonnebloemolie
Bereidingswijze
Week de kikkererwten een nacht in water. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui en bieslook grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, of in een kom en mix het tot smeuige massa. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in ca. 8 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties