Houden jullie ook zo van de Mexicaanse keuken? In dit recept roosteren we een zoete aardappel en gebruiken we mais en bonen als vulling. In de zomer kan je de aardappel ook goed roosteren op de BBQ. Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 1 rode paprika
- 100 gram kidneybonen (gaar)
- 50 gram maiskorrels
- 2 el chilisaus
- een snufje geroosterde paprikapoeder
- 1 avocado
- 1 jalapeño peper (groene)
- een handje spinazie
- 2 el plantaardige room
- een takje koriander
- 1 limoen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen en smeer ze in met olijfolie, peper en zout. Prik er met een vork wat gaatjes in en wikkel ze in aluminiumfolie.
Rooster de zoete aardappelen ca. 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte soms iets korter of langer, prik even in de aardappel om te kijken of het gaar is). Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en meng deze met de kidneybonen, mais en chilisaus.
Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze doormidden en leg ze in een ovenschaal. Leg hier de groente over, voeg paprikapoeder toe en verwarm alles nog 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de avocado en jalapeño peper in plakjes.
Serveer de zoete aardappelen met wat blaadjes spinazie, plakjes avocado, jalapeño peper, room, koriander en limoen.
Reactie plaatsen
Reacties