Rode pindacurry

We love curry's, maar pindakaas is ook wel echt een favorietje! Waarom dan niet combineren?!  En echt... dat was een mega goed idee. Echt een succes dit gerechtje! Vinden wij althans ;)

Heerlijk romig en kruidig gecombineerd met krokante tofu en veel veggies!

Eet smakelijk en laat vooral even weten wat je ervan vindt!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 125 gram peultjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 lente-ui
  • 1 paprika
  • 2 kleine (winter) wortels (of 1 grote)
  • olijfolie
  • 2 flinke el rode currypasta
  • 2 el 100% pindakaas
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 limoen
  • 1 blok tofu (ca. 250 gram)
  • 1,5 el ketjap
  • 1 handje taugé
  • 1 handje pinda's

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook en blancheer de peultjes ca. 3 minuten. Kook daarna in hetzelfde water de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Snijd de lente-ui in ringen, de paprika in blokjes en de wortel in schijfjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en bak de lente-ui een minuut, voeg daarna de paprika en wortel toe en bak nog een minuut mee. Voeg rode currypasta, pindakaas en kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar. Laat het gerecht 5 minuutjes stoven en voeg dan de peultjes toe. Breng op smaak een beetje limoensap.

 

Knijp wat vocht uit het blok tofu en snijd de tofu in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de tofu knapperig (keer regelmatig) dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de laatste minuut de ketjap toe en blijf goed roeren.

 

Verdeel de rijst over 2 borden en schep hier de pindacurry over. Verdeel de blokjes tofu, de taugé en pinda's over het gerecht en serveer met een schijfje limoen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.