Lekkere Italiaanse pasta is altijd een goed idee! Deze variant is smaakvol, snel klaar en kan bijna niet mislukken.
Bij ons staat de pasta toch wel weer vrijwel elke week op het menu. Wel elke keer in een andere samenstelling. De ene keer met peasmakers, een andere keer met balletjes of peulvruchten. Soms met pesto, ook lekker met sojaroom en een scheutje balsamico. En ook met de groentes kun je eindeloos variëren. Dus geef er lekker je eigen draai aan!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 rode puntpaprika's
- 60 gram peasmakers (of gebruik vegan spekjes in plaats va peasmakers)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 winterwortel
- 250 gram kastanjechampignons
- olijfolie
- 150 gram (glutenvrije) volkoren penne
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 flinke el vegan rode pesto
- een handje snoeptomaatjes
- 2 el kappertjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika's ca. 20 minuten in de oven.
Laat ondertussen de peasmakers 5 wellen in kokend water.
Schil en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes en de champignons in vieren.
Verhit olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten, voeg dan de wortel, champignons en peasmakers toe en bak nog 5 minuten.
Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de geroosterde paprika's met de tomatenblokjes en pesto in een maatbeker en mix dit tot een gladde saus.
Voeg de saus toe aan de groente en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta met de saus en garneer met wat gehalveerde snoeptomaatjes en kappertjes.
Reactie plaatsen
Reacties