Teffpudding met kiwi, groene thee en kokos

Teff is een glutenvrije grassoort en heeft een beetje een nootachtige smaak. Het is een mooi product met een hoge voedingswaarde. Teff bevat bijvoorbeeld veel calcium, ijzer, eiwit en voedingsvezels. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Ethiopië en het verhaal gaat dat de succesvolle atleten uit Ethiopië hun successen toeschrijven aan het gebruik van teff. Het is een gezonde variatie op je havermoutpap en het leuke aan dit recept is dat we groente thee gebruiken. Dat kan overigens ook in je havermout- of boekweitpap. Lekker ook met groene thee met een smaakje, bijvoorbeeld kokos, cranberry of matcha.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 ml ongezoete sojamelk (of andere plantaardige melk)
  • 8 el teffvlokken
  • 1 zakje groene thee
  • 1 kiwi
  • 2 el kokossnippers
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 el pompoenpitten

Bereidingswijze

Verwarm de plantaardige melk met het zakje groene thee in een pannetje tot het bijna kookt. Verwijder het theezakje en voeg de teffvlokken toe. Roer ongeveer een minuut door op laag vuur.

Verdeel de pap over 2 kommen en serveer met kiwi, kokos, granaatappelpitjes en pompoenpitten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.