Deze perencrumble is heerlijk als ontbijt met plantaardige yoghurt, maar ook super geschikt als toetje met een bolletje ijs. Lekker, makkelijk en gezond.
Ingrediënten (4 porties)
- 75 gram havermout
- 75 amandelmeel
- 2 el agavesiroop
- 50 gram vegan boter
- 2 peren
- 2 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- een snufje zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, amandelmeel, agavesiroop en in blokjes gesneden boter in een kom. Kneed dit tot een kruimelig deeg.
Verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes. Meng de peren met kaneel, kurkuma en peper en leg ze in een ovenschaal. Leg hier de deegkruimels op en bak de perencrumble ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Lekker om warm te eten, of laat het even afkoelen en serveer met wat vegan yoghurt.
Reactie plaatsen
Reacties