Smokey cashew-tofu cream met zwarte olijven, zontomaatjes en kappertjes

Yummm dit was eigenlijk een test, maar viel zo goed in de smaak dat we je dit niet willen onthouden. De cream is ook heel lekker met andere toppings trouwens (alle soorten rauwkost of geroosterde groente). In dit recept gebruiken we onze eigen vegan pesto, maar je kunt ook een potje in de winkel kopen, of evt. de pesto weglaten, maar het maakt de cream wel extra lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram gerookte tofu
  • een grote hand cashewnoten
  • 2 flinke el edelgist
  • 2 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el vegan pesto
  • 1 el appel(cider)azijn
  • 4 (glutenvrije) broodjes
  • 4 semi zongedroogde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven
  • handje rucola

Bereidingswijze

Week de cashewnoten ca. 4 uur in water. Meng de tofu, cashewnoten, edelgist, water, olijfolie, knoflook, pesto en azijn met keukenmachine (of staafmixer) tot een glad mengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de olijven, zontomaatjes en kappertjes fijn. Besmeer de broodjes met de cream en leg hier de stukjes olijf, tomaat en kappertjes op.  Bak de broodjes ca. 10 minuten in de oven en serveer met wat rucola.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.