Broodje hummus met geroosterde biet

Een broodje hummus is natuurlijk altijd goed, maar het is wel lekker om te variëren, dan blijft het ook leuk. Wij houden ontzettend van geroosterde groente en zeker in de combi met hummus. In dit recept maken we geroosterde bietjes, heerlijk bij hummus. Je kunt ons recept voor hummus gebruiken, maar ook je eigen recept of een kant-en-klare variant uit de supermarkt gebruiken (let op er zit wel veel verschil in voedingswaarde, niet alle hummus uit de winkel is gezond).

Vaak eten we er ook nog wat roosjes geroosterde bloemkool bij. En dan heerlijk afmaken met een beetje za'atar (kruidenmengsel).

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 sneetjes (glutenvrij) volkoren desembrood
  • 80 gram hummus (zie evt. recept)
  • 2 rode bieten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • handje verse spinazie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1/2 lente-ui in ringetjes

 

Combineer het recept evt. met wat geroosterde bloemkoolroosjes (rooster deze mee met de bietjes), lekker met 1/2 theelepel za'atar.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de biet in plakken en snijd deze vervolgens doormidden (zo krijg je halve rondjes).

Verdeel de olijfolie, zout en peper over de bietjes en rooster ze gedurende ca. 30 minuten in de oven (proef of ze lekker zacht zijn). Smeer de hummus op het brood en verdeel hier de geroosterde biet en wat blaadjes spinazie over. Maak af met wat ringetjes bosui en sesamzaadjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.