Dit gerecht is ooit begonnen als soep bij Black & White KAFE. Elke keer weer was de pan zo leeg. De gasten genoten ervan en het personeel nog meer ;). De soep vult goed, maar je kunt er evt. wat bruine rijst of brood bij serveren.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 el olijfolie
- 1/2 blik tomatenblokjes (200 gram)
- 1 grote zoete aardappel
- 200 ml water
- 200 gram gekookte kikkererwten
- 60 gram pindakaas
- 1 groentebouillonblokje
- 50 gram spinazie
- peper en zout
- 1 el kokosrasp
- een handje pinda's
Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 5 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes en bak even mee. Voeg na 3 minuten de tomatenblokjes toe. Voeg 200 ml water, de kikkererwten, pindakaas en het bouillonblokje toe en kook het geheel 20 minuten. Snijd de spinazie fijn en roer door de soep (houd een beetje achter voor de garnering). Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met wat spinazie, pinda's en kokosrasp.
Reactie plaatsen
Reacties