Healthy carrOATcake

Carrotcake is heerlijk en kan ook gewoon gezond! Probeer dit heerlijke ontbijtje maar eens..... Wil je 'm nog gezonder? Laat dan de agavesiroop weg, de dadels zorgen ook voor een zoete smaak.

Ingrediënten (2 personen)

  • 450 ml plantaardige melk
  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 el kaneel
  • 100 gram wortel julienne
  • 10 dadels
  • 2 handjes walnoten
  • 2 el plantaardige yoghurt
  • optioneel 2 el agavesiroop

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de havermout en kaneel in een pannetje. Laat dit op laag vuur 5-10 minuten zachtjes koken. Je kunt evt. nog wat extra melk toevoegen als de pap te dik is. Zet het vuur uit en voeg de wortel toe. Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes en breek de walnoten in stukjes, meng deze ook door de oats. Hou een klein beetje achter voor de garnering.

Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes en serveer met een lepel plantaardige yoghurt. Strooi er als laatste nog wat wortel en walnoot over en evt. wat agavesiroop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.