Ontbijtwafel met vers fruit

Ja je hoort het goed... een wafel als ontbijt! Dat kan als je kiest voor dit recept met gezonde ingrediënten. Ze zijn lekker, voedzaam en ook super snel klaar. Luchtig van binnen en krokant van buiten. Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig.

Je kunt eindeloos variëren met soorten fruit en toppings. Hieronder gebruiken we kiwi, banaan, kokos en blauwe bessen. In de zomer lekker met tropisch fruit en in de winter zijn de wafels bijvoorbeeld heerlijk met warme kersen, pompoenpitten, kaneel en kokosyoghurt. Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

  • 175 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram (glutenvrij) havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of evt. stevia)
  • 1 theelepel vanillearoma
  • een snufje zout
  • 1 el olie of plantaardige boter
  • 1 banaan
  • 100 gram blauwe bessen (vriezer)
  • 1 kiwi
  • 1 passievucht
  • 2 el kokosrasp

 

Bereidingswijze

Verwarm het wafelijzer. Gebruik een grote kom en meng met een garde de sojamelk, amandelmeel, havermeel, bakpoeder, ahornsiroop, vanillearoma en snuf zout tot een glad beslag.

Vet het wafelijzer in met een beetje olie of plantaardige boter. Schep de helft van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 5 minuten gaar. Herhaal dit voor de volgende 2 wafels.

Snijd het fruit ondertussen in stukjes. Ontdooi de blauwe bessen kort in de magnetron of in een pannetje. Serveer de wafels met fruit en strooi er wat kokosrasp over. Ook lekker met een beetje ahornisroop of gesmolten pure chocola.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.