Herfstsalade met quinoa, pistache en vijgen

Aan het einde van de zomer, begin herfst ontploft de vijgenboom van mijn moeder altijd. Hele zakken gaan dan mee naar huis, omdat ze ze zelf niet allemaal op krijgt. Goh wat ontzettend vervelend... ;). Dit keer roosteren we ze in de oven en verwerken we ze in een herfstsalade met oesterzwammen, pompoen, spruitjes en pistachenoten. Salades alleen lekker in de zomer? No way! Dit is echt een aanrader...

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 120 gram quinoa
  • 150 gram pompoen
  • 2 el olijfolie
  • een takje verse tijm
  • peper en zout
  • 100 gram (gare) kikkererwten
  • 6 verse vijgen
  • 100 gram spruiten
  • 75 gram oesterzwammen
  • 3 dadels
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el pistachenoten
  • 1 rode biet
  • 2 handjes spinazie
  • 2 el balsamicostroop

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in blokjes en meng met wat olie, tijm, zout en peper in een kom. Leg de blokjes op de bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten toe en de laatste 5 minuten de vijgen.

Maak de spruiten schoon en halveer ze,  scheur de oesterzwammen in kleinere stukken en snijd de dadels in stukjes. Verhit olie in een wok en bak de spruiten en oesterzwammen lichtbruin. Voeg de quinoa, dadels en speculaaskruiden toe. Bak het geheel tot de quinoa licht krokant wordt. Roer er de laatste minuut ahornsiroop door. Hak de pistachenoten fijn en rooster ze lichtbruin in een koekenpan. Snijd de rode biet in blokjes. Leg de spinazie op de borden en leg de quinoa op. Voeg de overige ingrediënten toe en maak een raster met de balsamicocrème.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.