Dit is weer zo'n klassieker! Een goed gevulde chili met veel groente en natuurlijk SIN carne. We gebruiken vandaag wel vega gehakt, maar het kan ook prima zonder (gebruik dan wat meer peulvruchten). Vaak maken we een grote pan en eten we het restant de dag erna met (glutenvrije) volkoren wraps of taco's. We eten het vooral in de winter graag en het vult super goed!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 2 rode paprika's
- 2 el olijfolie
- 150 gram (glutenvrij) vegan gehakt
- 200 gram kidneybonen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 50 gram mais
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kaneel
- een snufje chilipoeder
- een snufje gerookt paprikapoeder
- 100 gram zilvervliesrijst
- 50 gram plantaardige zure room
- een schaaltje tortilla chips
- een limoen
- een takje verse koriander
Zie evt. de blog Hoe gezond zijn vleesvervangers? bij het kopen van vegan gehakt.
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in partjes en de paprika in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de champignons en paprika toe en bak nog 5 minuten. Voeg dan gehakt, kidneybonen, tomatenblokjes, mais, komijn, kaneel, chilipoeder en paprikapoeder toe en verwarm het geheel ca. 10 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de chili sin carne met rijst, room, tortillachips, partjes limoen en wat verse koriander.
Tip: ook lekker met avocado of gepofte zoete aardappel en sriracha mayonaise!
Reactie plaatsen
Reacties