Pad Thai

De Aziatische keuken is zo goddelijk en de Pad Thai kan daarin natuurlijk niet ontbreken! Het is een eenpansgerecht uit Thailand met gebakken noedels, groente en daarnaast een eiwitbron. Pad Thai kan gemaakt worden met bijvoorbeeld kip, vis, ei of garnalen. Natuurlijk is de variant met tofu het lekkerst en niet onbelangrijk, de meest gezonde keuze! Eet smakelijk!

Ingredienten (2 personen)

  • 1 klein blikje tomatenpuree (40 gram)
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • een duim gember, geraspt
  • 2 limoenen
  • 2 el agavesiroop
  • 300 gram tofu
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • ½ broccoli
  • 150 gram witte kool
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram bruine rijstnoedels
  • 50 gram taugé
  • een handje pinda's of cashewnoten
  • ½ lenteui

Bereidingswijze

Begin met het maken van de saus. Meng in een kom de tomatenpuree, sojasaus, azijn, gember, sap van 1 limoen en agavesiroop. Snijd de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de olijfolie in een wok en bak de tofu goudbruin. Voeg 1 eetlepel van de saus toe en verdeel dit over de blokjes tofu. Snijd ondertussen de rode paprika in reepjes, de broccoli in roosjes. Snijd de kool en knoflook fijn. Haal de tofu uit de pan en bak in dezelfde wok de knoflook, paprika, broccoli en witte kool beetgaar. kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in plakjes en de limoen in partjes. Voeg de noedels toe aan de groente en voeg de rest van de saus en de tofublokjes toe. Roer goed door elkaar en serveer met wat pinda's, taugé, lente-ui en een partje limoen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.