Pasta fungi

Pasta fungi is een lekker en makkelijk gerecht. We maken het graag als we minder tijd hebben, omdat we bijvoorbeeld gaan sporten. Een ander voordeel van dit gerecht is dat je er gemakkelijk veel groente in kunt verwerken. Het is lekker romig, maar toch heel gezond! In plaats van gemengde paddenstoelen kan je trouwens ook champignons gebruiken. We gebruiken niet zo vaak vegan spekjes, omdat we liever onbewerkte producten gebruiken. Daarom gebruiken we er niet teveel van en vullen we het aan met gemengde noten, een super lekkere combi met de paddenstoelen.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram (glutenvrije) volkoren macaroni
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram vegan spekjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • 2 el gemengde ongezouten noten
  • 2 plukjes waterkers
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paddenstoelen in stukken, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een lepel olie in een pan en fruit de ui en knoflook goudbruin. Voeg na 2 minuten de paddenstoelen en spekjes toe. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en schenk de kookroom erbij. Verwarm totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de macaroni met de saus en maak af met wat noten en waterkers.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.