Burrito's

Deze zomer hebben we zo heerlijk gegeten in Mexico, dus we konden het niet laten om thuis burrito's te maken. Lekker met kidneybonen en veel warme kruiden. Mocht je nog wat extra vezels willen, gebruik dan (glutenvrije) volkoren wraps i.p.v. maistortilla's, of maak ze lekker zelf! Hier zullen we later nog een recept voor delen. De edelgist gebruiken we voor de hartige, kaasachtige smaak. Enjoy!!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • een snufje komijn poeder
  • een snufje koriander poeder
  • een snufje kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 50 gram mais
  • (cayenne)peper en zout
  • 6 kleine maistortilla’s
  • ½ avocado
  • takje koriander
  • een handje edelgistvlokken (of geraspte vegan kaas)

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze goudbruin kleuren. Voeg dan de paprika toe en bak even mee. Voeg daarna de kruiden, kidneybonen, tomatenblokjes en mais toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met (cayenne) peper en zout. Verwarm de tortilla’s even kort in een koekenpan en vul ze in een ovenschaal met het mengsel. Maak af met avocadoblokjes en koriander. Je kunt de burrito’s bestrooien met edelgist of geraspte kaas en nog 5 minuten verwarmen in de oven (180 graden). Lekker met bruine rijst en evt. wat plantaardige room en/of salsa.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.