Scrambled tofu

Ben of was je een liefhebber van scrambled egg? Dan ben je hier op het juiste adres! Zelfs volledig plantaardig smaakt dit gerecht naar ei. We gebruiken hiervoor naast kala namak (zwart zout) ook edelgistvlokken, hierdoor krijgt de tofu een hartige, kaasachtige smaak. Scrambled tofu is lekker met krokant gebakken of geroosterd (glutenvrij) brood. In dit recept gebruiken we spinazie en tomaatjes, maar vaak combineren we het gerecht ook met (smashed) avocado of gebakken champignons.

Ingrediënten (voor 2 pesonen)

  • 300 gram tofu
  • een snufje kala namak*
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • een snufje peper
  • 5 cherrytomaatjes
  • een handje spinazie
  • 2 el sojaroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 el edelgist
  • geroosterd (glutenvrij) brood

 

*Heb je geen kala namak in huis? Gebruik dan gewoon zout, je mist dan wel de eiersmaak.

 

Bereidingswijze

Neem een grote kom en verkruimel hier de tofu in. Voeg de kala namak, kurkuma, kerrie en peper toe. Pas op met de kala namak, het geeft echt een typische eiersmaak en geur, maar teveel is niet aangenaam.

Verwarm olie in een wok en bak de tofu ca. 5 minuten flink aan. Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en voeg ze samen met de spinazie toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan de sojaroom en edelgist toe. Roer alles goed door elkaar en serveer met wat stukjes (glutenvrij) brood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.