Vegan cream cheese maak je gewoon lekker zelf! Wij vinden de cream cheese heel lekker met zongedroogde tomaat en balsamico. Besmeer je broodje, cracker of wrap lekker royaal en vervolgens kan je alle kanten op. Lekker met rucola en gepofte tomaatjes, maar ook avocado, gegrilde groenten, olijven en pompoenpitjes smaken er heerlijk bij!
Ingrediënten (ca. 10-15 porties)
- 2 handjes cashewnoten
- 200 gram tofu
- 4 el edelgistvlokken
- 4 el balsamico azijn
- 1/2 potje semi zongedroogde tomaten incl. de olie (ca. 150 gram)
- peper en zout
Bereidingswijze
Wel de cashewnoten gedurende ca. 4 uur in een kom met water (als je minder tijd hebt kun je ze ook 5 minuten koken). Doe alle ingrediënten in een kom en mix het geheel met een staafmixer (of keukenmachine) smeuïg. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Lekker met rucola en gepofte tomaatjes uit de oven (in aluminiumfolie met een beetje pesto) of met wat olijfjes.
Reactie plaatsen
Reacties