Couscoussalade met venkel en grapefruit

Deze heerlijke couscoussalade is gemaakt van erwtencouscous met venkel, grapefruit, komkommer, munt en pistachenoten. En niet te vergeten een hele lekkere dressing! Lekker zomers, lekker licht en super gezond! Oja en ook wel fijn, deze salade staat binnen 10 minuten op tafel.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 125 gram erwtencouscous of volkoren couscous (let op de laatste is niet glutenvrij)
  • 1 venkel
  • 1/2 komkommer
  • 1 grapefruit
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 cm wasabi
  • 1/2 duim gember geraspt
  • 2 tl  agavesiroop
  • peper
  • 2 handjes veldsla
  • 2 takjes verse munt
  • 2 handjes pistachenoten

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de venkel in dunne plakjes en de komkommer in de lengte in dunne plakken.

Schil de grapefruit en snijd de partjes eruit (gebruik hiervoor een scherp mes). Pers het overgebleven vruchtvlees uit en meng dit met de olijfolie, wasabi, gember, agavesiroop en peper tot een dressing.

Verdeel de couscous over 2 borden en leg hier wat sla op. Maak de borden dan verder op met de (opgerolde) komkommer, grapefruit, venkel, munt en pistachenoten.

Serveer met dressing.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.