Deze pastasalade is heerlijk als gezonde lunch, maar kan ook prima als avondmaaltijd. Wij gebruiken pasta van kikkererwten vanwege het hoge gehalte aan eiwitten en vezels, maar een volkoren variant is ook prima. De tonijnsalade is gemaakt met stukjes peasmaker, een gezond en duurzaam product gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Ze zijn hoog in eiwitten en vezels en zijn onbewerkt en allergeenvrij. Super handig dus. Door de nori krijgt de tonijnsalade de typische zee smaak. Net zo lekker, maar zonder dierenleed!
Heb je geen peasmaker stukjes? Vervang ze dan door 100 gram extra kikkererwten.
Als je de peasmaker stukjes ook eens wilt testen gebruik dan de volgende kortingscode voor 5 euro korting op peasmaker.nl
LXZ-MT5IT4W
Ingrediënten (2 personen)
- 100 gram peasmaker stukjes
- 100 gram kikkererwten (uit blik)
- 10 (semi) zongedroogde tomaatjes
- 2 el kappertjes
- 1 norivel in kleine stukjes gescheurd
- 2 el fijngesneden augurk
- 1 el limoensap
- 2 el tomatenketchup
- 3 el vegan mayonaise
- 1/2 rode ui gesnipperd
- peper en zout
- 120 gram (glutenvrije) volkoren of peulvruchtenpasta
- 6 trostomaatjes
- 1/2 rode ui in ringen
- 2 el zwarte olijven in plakjes
- 1 kleine venkel
- 50 gram gemengde sla of rucola melange
- 2 el (extra vierge) olijfolie
- 1 el balsamico azijn
Lekker met wat (glutenvrij) breekbrood.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Maak eerst de tonijnsalade: week de stukjes peasmaker 5 minuten in kokend water.
Doe de stukjes samen met de kikkererwten, zongedroogde tomaten, kappertjes, nori augurk, limoensap, ketchup, mayonaise en ui in een kom. Gebruik de keukenmachine of staafmixer om het tot een gladde massa te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en pof de tomaatjes tot ze uit hun vel barsten.
Snijd de venkel in dunne plakjes.
Meng de pasta met de sla, venkel, olijven, olijfolie en azijn. Garneer met de ui ringen, tomaatjes en tonijnsalade.
Reactie plaatsen
Reacties