Deze plantsalon is onze gezonde, plantaardige variant op de kapsalon. Van dit gerecht geniet zelfs de grootste carnivoor! En leuke bijkomstigheid, er zitten stiekem heel veel groentes in. Het kan goed zijn dat je wat overhoudt van onderstaande maaltijd, geen probleem, want dan eet je het restant lekker bij je lunch de volgende dag!
Ingrediënten (2 personen)
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 150 gram champignons
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 bloemkool
- 1 grote zoete aardappel
- 3 el olijfolie
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 1 el za'atar
- ca. 10 trostomaatjes
- 250 gram vegan gyros of shoarma*
- 2 grote el plantaardige yoghurt
- 1 tl vegan mayonaise
- 1/2 tl sriracha
Wil je de shoarma liever zelf maken?
Hak dan 250 gram tofu fijn en marineer deze ca. 15 minuten in 2 el (glutenvrije) sojasaus, 1 teen geperste knoflook en 2 tl shoarmakruiden.
* wil je een gezonde keuze maken? lees dan onze blog over vleesvervangers.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui en knoflook fijn, de champignons in plakjes, de paprika in reepjes en de bloemkool in kleine roosjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in de vorm van frietjes.
Meng de zoete aardappel met 1 el olijfolie en voeg 1 teentje knoflook, oregano, peper en wat zout toe. Meng ook de bloemkool met 1 el olie, za'atar, peper en wat zout. Leg deze daarna op een bakpapier. Leg de bloemkool naast de zoete aardappel op een bakpapier en bak ze 25 minuten in de oven. Bak de laatste 10 minuten de trostomaatjes mee.
Bak ondertussen de ui, paprika en champignons 10 minuten in een koekenpan. Voeg daarna de shoarma toe en bak nog 5 minuten mee.
Meng de yoghurt met de mayo en de sriracha en doe er nog een geperst teentje knoflook door.
Serveer de shoarma met zoete aardappelfrietjes, geroosterde bloemkool, trostomaatjes en srirachasaus.
Reactie plaatsen
Reacties