Wel eens van muhamarra gehoord? Het is een dip uit het Midden-Oosten met paprika, kruiden en walnoten. Heel lekker en makkelijk om te maken. Dus laat voortaan die kant-en-klare bakjes in de supermarkt links liggen en volg ons recept. Wedden dat je niet meer anders wilt ;).
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 3 rode puntpaprika's
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram walnoten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl komijn
- peper en zout
- 2 el granaatappelmelasse
- sap van 1/2 limoen
- 1 tl cayennepeper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika's in 4'en en verwijder de zaadlijsten. Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en rooster deze met de paprika's ca. 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de walnoten fijn. Ontvel de paprika's door ze in koud water te laten schrikken. Meng de paprika's met knoflook, paprikapoeder, olijfolie, komijn, granaatappelmelisse, limoensap en cayennepeper in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Roer de walnoten erdoor (hou er een paar achter voor de garnering). Smeer de muhamarra op een broodje en maak af met wat walnoten en rucola.
Reactie plaatsen
Reacties