Hummus met een kruidige, spicy twist door toevoeging van rode peper en pindakaas. Lekker om een pitabroodje in te dippen, maar ook yum in een maaltijd- of buddha bowl.
Ingrediënten (10 porties)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 1 blik (400 gram) kikkererwten
- 3 el tahin
- 2 el limoensap
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijn
- 3 el 100% pindakaas
- peper en zout
- 1 el pinda's
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 el (chili) olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit een lepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Meng de ui, knoflook, rode peper, kikkererwten, tahini, limoensap, olijfolie, komijn en pindakaas in een keukenmachine (of met een staafmixer) tot een glad mengsel. Voeg evt. wat water toe om het mengsel de voor jou gewenste dikte te maken. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de spicy hummus met wat pinda's, chilivlokken en een scheutje olie.
Reactie plaatsen
Reacties