Frisse salade met sorghum

Kan jij ook zo genieten van een lekkere, frisse salade als lunch? Probeer dit recept dan eens! Heb je wel eens gehoord van sorghum? Het is een oude graansoort en rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsvezels en ook nog eens glutenvrij! Je moet sorghum wel eerst weken, waardoor de bereiding iets langer duurt. Heb je minder tijd of vind je sorghum niet lekker, gebruik dan quinoa, volkoren couscous of volkoren bulgur. Let op, de laatste 2 soorten zijn niet glutenvrij.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram sorghum
  • 6 radijsjes
  • 1 bosui
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram vegan feta
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el balsamico (of frambozen)azijn
  • peper en zout
  • 2 handjes pecannoten
  • takje verse munt
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Bereid de sorghum volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de radijs in plakjes, de bosui in ringetjes en de komkommer, paprika en feta in blokjes.

Meng de olie en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de sorghum over 2 borden en verdeel hier de overige ingrediënten mooi over. Schenk de dressing erover en strooi als laatst de granaatappelpitjes en pecannoten over de salade. Maak af met een takje munt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.