Sunday's are for pancakes! En alle andere dagen ook :). Wij serveren pancakes altijd met vers fruit, vandaag met aardbei, banaan en blauwe bessen. Wat extra hennepzaad voor de eiwitten en een beetje agavesiroop voor de zoetigheid. Mocht je echt voor healthy variant gaan, laat de zoetigheid dan achterwege. In de winter kan je ook denken aan pancakes met warme appeltjes, kaneel en rozijnen en in de zomer bijvoorbeeld met ananas, mango en een beetje kokosyoghurt on the side. Je kunt fruit ook door het beslag verwerken, bijvoorbeeld blauwe bessen voor een blueberry pancake! Of wat dacht je van hartige groene pancakes met spinazie, oranje pancakes met pompoen of zoete aardappel of roze pancakes met rode biet. Ook ideaal voor kids die moeizaam groente eten!
Ingrediënten (2 personen)
- 50 gram (glutenvrije) havermout
- 50 gram boekweitmeel
- 200 ml sojamelk
- 2 bananen
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- olijfolie
- 1 el agavesiroop
- een handje aardbeien
- een handje blauwe bessen
- 1 el hennepzaad
- 1 banaan voor de garnering
Bereidingswijze
Mix de havermout, boekweitmeel, sojamelk, bananen, bakpoeder en kaneel tot een glad beslag. Gebruik hiervoor een staafmixer, blender of keukenmachine.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancakes in ca. 5 minuten per stuk (keer halverwege).
Halveer de aardbeien en snijd de banaan in plakjes. Verdeel het fruit over de pancakes en stapel ze mooi op. Besprenkel met agavesiroop en bestrooi met hennepzaad en een snufje kaneel.
Reactie plaatsen
Reacties