Gezonde ontbijtgranen moet je gewoon altijd op voorraad hebben. Als je granola combineert met fruit en sojazuivel, dan heb je een perfect ontbijtje. Dit is ons standaard recept, maar je kunt natuurlijk alle soorten noten, zaden en pitten gebruiken. Ook lekker met bijvoorbeeld speculaaskruiden of kokosschaafsel. Daarnaast is het gezond om af en toe eens andere volkoren granen te kiezen, denk aan amaranth-, teff-, of boekweitvlokken of evt. tarwe-, spelt-, gerst- of roggevlokken als je geen problemen hebt met gluten. Maak meteen een bakplaat vol, dan kan je lekker lang vooruit. Gebruik dan wel een goed afsluitbare pot.
Ingrediënten (ca. 10 porties)
- 300 gram (glutenvrije) havervlokken
- 200 gram gemengde ongezouten noten
- 50 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 eetlepel kaneel
- 4 eetlepels agavesiroop
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Stort het mengsel vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in ca. 20 minuten krokant (schep halverwege even om). Bewaar de granola in een afsluitbare pot.
Reactie plaatsen
Reacties