Overnight choco-oats

Dit ontbijt is speciaal voor onze healthy chocolovers. Rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Het grootste deel van het recept maak je de avond van te voren al. Handig, want dat scheelt 's ochtends weer tijd! Op dagen dat we meer behoefte hebben aan eiwitten, dan vervangen we de cacao door een schepje vegan eiwitpoeder. Of course in de smaak chocola ;)

Hou je niet van chocola? Huh... (nee grapje). Neem dan lekker kaneel in plaats van cacao.

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 300 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 2 el cacao
  • 3 bananen
  • 2 el kokosrasp
  • 2 handjes walnoten

 

Tip: voor een eiwitrijke variant gebruik je in plaats van cacao een schepje vegan eiwitpoeder chocoladesmaak.

Bereidingswijze

Prak 2 bananen en doe deze met de havermout, amandelmelk en cacao in een kom en roer het goed door elkaar (of gebruik een staafmixer, zeker als je eiwitpoeder in plaats van cacao gebruikt). Zet het mengsel een nacht afgedekt in de koelkast. Roer de oats de volgende ochtend nog even door, verdeel over 2 kommen en serveer met plakjes banaan, walnoten en kokosrasp.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nell
een jaar geleden

Smaakt lekker