In de winter eten we vaak een lekker soepje. Deze pastinaak-, pinda-kokossoep is op dit moment een van onze favorieten. We maken vaak een grote pan, zodat we meteen meerdere porties hebben. Heerlijk bijvoorbeeld de volgende dag als lunch! Pastinaak is echt een super gezonde wintergroente en erg geschikt voor lekkere soepjes. Deze variant geven we een unieke smaak door de kokos en pindakaas. Try it!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 3 pastinaken
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 1 duim gember
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 1,2 liter groentebouillon
- 3 grote el100% pindakaas
- een handje pinda's
- 1 bosui in ringetjes
- 1 el kokosrasp
- een handje mini friet naturel (chips)
Bereidingswijze
Schil en snijd de pastinaak en winterwortel in stukjes. Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten, voeg daarna de pastinaak en wortel toe. Bak de groente ca. 10 minuten. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe. Laat het geheel 15 minuten koken en voeg dan de pindakaas en limoensap toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak evt. extra peper en limoensap toe. Voeg evt. extra water toe als de soep te dik is.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met wat pinda's, geraspte kokos, bosui en mini frietjes.
Reactie plaatsen
Reacties