Toast met kerriehummus en gegrilde ananas

Fan van hummus? Probeer deze dan eens! De combinatie van kerrie en ananas ga je zeker waarderen! Het is natuurlijk het lekkerst als je zowel de hummus als de pesto zelf maakt. De ananas hoef je niet per se te grillen, maar het is wel extra lekker. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Ingrediënten (voor 2 porties):

- 1 blik kikkererwten (200 gram)

- 1 teentje knoflook

- 2 el olijfolie

- 1 el tahin

- 1 tl kerrie

- 1 tl kurkuma

- 1 ananas

- een handje rucola

- 2 el vegan pesto

- 4 sneetjes (glutenvrij) brood

Bereidingswijze

Maak eerst de hummus: laat de kikkererwten uitlekken en pel de knoflook. Mix de kikkererwten, knoflook, olijfolie, tahin, kerrie en kurkuma tot een gladde hummus. Snijd de ananas in plakken. Verhit een grillpan en bestrijk met een beetje olijfolie. Grill de ananas aan beide kanten totdat er mooie strepen ontstaan. Rooster de broodjes en beleg met hummus, gegrilde ananas, rucola en pesto. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.