Dit is een super fris gerecht heerlijk voor de zomer. Smaakvol door de zoetzure groente, romige avocado, kruidige mango, verse kruiden en sticky tempé. De zoetzure groente blijven trouwens gekoeld langer goed, dus lekker voor de rest van de week.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 10 radijsjes
- 1/2 komkommer
- een flinke scheut appelazijn
- 1 el agavesiroop
- peper en zout
- 150 ml (glutenvrije) ketjap
- 1 limoen
- 2 el sambal
- 1 tl laos
- 200 gram tempé
- 1/2 mango
- 1/2 avocado
- 120 gram mihoen
- 1 rode peper
- 50 gram edamame (sojaboontjes)
- 2 takjes verse koriander
- munt
- 2 el wit en zwart sesamzaad
Bereidingswijze
Schil de komkommer en snijd de komkommer en radijsjes in plakjes en daarna in maantjes. Doe in een kleine kom en voeg appelazijn toe tot de groente net onder staan. Voeg een lepel agavesiroop toe en een mespuntje peper en zout en zet het in de koelkast.
Maak de marinade voor de tempé door de ketjap, sap van 1/2 limoen, limoenzeste (geraspte schil van de limoen), sambal en laos te mengen.
Snijd de tempé in reepjes. Verhit ruim olie in de koekenpan en bak de reepjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna in de marinade. Snijd de mango en avocado in blokjes en de rode peper in plakjes. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de tempé nog even in de marinade in de pan. Serveer de mihoen met de tempé, mango, avocado, sojaboontjes en zoetzure groente. Maak af met wat sesamzaadjes, verse munt en koriander.
Reactie plaatsen
Reacties