Asperges à la Wanna

Yes, ze zijn er weer! De witte asperges! Wij zijn dol op 'het witte goud' en we maken ze met scrambled 'no egg', gewokte groenten, krieltjes uit de oven en vegan kaviaar. Een heerlijk gerechtje voor het voorjaar of met pasen.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram krieltjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram champignons
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 6 witte asperges
  • 200 gram tofu
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl kala namak
  • 1 el plantaardige boter
  • een handje bieslook
  • optioneel: vegan kaviaar

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de krieltjes, en snijd de knoflook en rozemarijn fijn. Bestrooi de krieltjes met peper, zout, rozemarijn en knoflook en besprenkel met wat olijfolie. Bak de krieltjes ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi bruin kleuren. 

Snijd ondertussen de champignons en paprika in stukjes en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het harde stukje aan de onderkant. Kook de asperges 8-10 minuten in een aspergepan of een andere grote pan met een groentebouillonblokje. Verhit olie in een wok en fruit de ui. Voeg na 2 minuten paprika en champignons toe en bak nog 8  minuten. Verkruimel de tofu en bestrooi met kerrie, kurkuma, kala namak en peper.  Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de tofu 5 minuten op laag vuur.

Serveer de asperges met de scrambled 'no egg', roerbakgroente, bieslook en serveer met wat vegan kaviaar en krieltjes.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.